اعمال حکم تعلیق، تعویق و عفو در قانون مجازات اسلامی جدید |
قاضی دیوان عالی کشور گفت: قبلاً در احکام شریعت حد، قصاص و ... پیشبینی شده بود، اما در کنار اینگونه از مجازاتها، توبه و عفو هم داریم که در قانون سابق مجازات اسلامی پیشبینی نشده بود، ولی در حال حاضر در قانون جدید مجازات اسلامی یک رویکرد تعادلی در نظر گرفته شده است."حجتالاسلام موسی قربانی" در گفتگوی مشروح با خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، به تعریف "تعلیق"، "تعویق" و "عفو محکومان" در قانون مجازات اسلامی جدید میپردازد. تعلیق در مجازات چیست و در چه مواردی مجازات معلق میشود؟
حجتالاسلام قربانی: ماده 25 قانون مجازات اسلامی میگوید: در تمامی محکومیتهای تعزیری و بازدارنده، حاکم میتواند اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را با رعایت شرایط زیر از دو تا پنج سال معلق کند: تعویق چیست و در قانون جدید مجازات اسلامی در چه شرایطی مجازات به تعویق میافتد؟
حجتالاسلام قربانی: تعویق به معنای تعلیق در رسیدگی به پرونده است که قاضی در شرایط خاصی رسیدگی به پرونده متهم را لغو کرده تا رسیدگی بهتری نسبت به مسال صورت گیرد که این عمل یک اقدام پیشگیرانه است. عفو در قانون مجازات اسلامی جدید چه شرایطی دارد؟
حجتالاسلام قربانی: به طور کلی دو نوع عفو وجود دارد: عفو متهم و عفو محکوم که در قانون مجازات اسلامی به آن اشاره شده است و آنچه در اختیار رهبری بوده عفو محکومعلیه است. |
URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/26104/اعمال-حکم-تعلیق،-تعویق-و-عفو-در-قانون-مجازات-اسلامی-جدید/ |