تعریف رده حفاظتی برای پزشکی قانونی

 مدیرکل پزشکی قانونی استان ایلام با بیان اینکه این نهاد پل ارتباطی بین دانش فقهی و حقوقی و علوم پزشکی است فعالیت‌ در چنین فضایی را همراه با حساسیت و دقت بالا دانست و خواستار توجه بیشتر مسئولان مرتبط به مشکلات این مجموعه شد.

ساسان روندی در گفت‌و‌گو با «حمایت» تغییر نکردن چارت اداری سازمان پزشکی قانونی را از عمده دلایل وجود مشکلات در زمینه تعداد نیروی انسانی و تخصیص اعتبارهای مالی عنوان کرد و افزود: سال 72 پیشنهاد تاسیس این نهاد عملیاتی شد؛ اما به دلیل وضعیت خاص آن زمان به طور دقیق مسایل مربوط به تشکیل نهادی همچون سازمان پزشکی قانونی در نظر گرفته نشد‌ وبه‌روز نشدن ساختار تشکیلاتی ازحدود 20 سال گذشته سبب شده است که مشکلات تداوم داشته باشد.

پزشکان تمایل به همکاری ندارند

وی همچنین تصریح کرد : در استان ایلام 3 پزشک به طور رسمی و 2 پزشک به صورت معاضدتی با این نهاد همکاری می‌کنند که با توجه مقایسه با تعداد معاینه‌ها و پرونده‌های ورودی با کمبود پزشک روبه‌رو هستیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه پزشکان فعلی هم تمایل چندانی به ادامه همکاری ندارند، تصریح کرد: کسانی که به این اداره‌ کل مراجعه می‌کنند انسان‌های شادی نیستند، مراجعه افراد با مشکلات و بروز درگیری هم در بعضی مواقع، فضای کار را خسته‌‌کننده می‌کند.

وی با اعلام اینکه برای سازمان ‌پزشکی قانونی رده حفاظتی تعریف نشده است بر لزوم حضور نیروی انتظامی برای حفاظت و برقراری آرامش و امنیت در زمان وقوع نزاع میان مراجعان تاکید کرد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان ایلام افزود: پزشک شاغل در پزشکی قانونی در پرونده‌های قتل باید اعلام کند کدام ضربه منجر به فوت فرد شده است، که این موضوع توام با حساسیت زیاد و دقت بالاست؛ اما وقتی پزشک میزان استرس کار خود را با مبلغ دریافتی ماهانه مقایسه کند و در نهایت رضایت شغلی پیدا نخواهد کرد. روندی اظهار امیدواری کرد: با توجه به ارایه نمودار تشکیلاتی جدید تدوین شده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور به مجلس شورای اسلامی و پیگیری میزان تخصیص بودجه، به‌زودی مشکلات حوزه پزشکی قانونی به حداقل ممکن کاهش یابد.

راه‌اندازی سالن تشریح در هفته دولت

وی همچنین در خصوص کمبودهای موجود در بخش سخت‌افزاری خاطرنشان کرد: در سفر اول استانی رییس‌جمهوری پیشین به استان ایلام ، فضایی برای سالن تشریح به این نهاد اختصاص داده شد؛ اما اعتبار تخصیصی برای ساخت و تجهیز آن کم بود .
این مقام مسئول ادامه داد: پس از گذشت حدود 8 سال از این اتفاق، با کمک مالی استانداری ایلام، ساخت این سالن در مراحل پایانی قرار گرفته است و احتمالا در هفته دولت به بهره‌برداری می‌رسد.
وی با بیان اینکه به دلیل نداشتن آزمایشگاه‌های سم‌شناسی و آسیب‌شناسی این‌گونه آزمایش‌ها را به استان‌های همجوار ارسال می‌کنیم، افزود: برای خریداری تجهیزات مرتبط با آزمایشگاه و دستگاه‌های مختلف نیز با مشکلات مالی روبه‌رو هستیم که مکاتباتی را برای تهیه آنها انجام داده‌ایم.
این مقام مسئول در استان ایلام کمبودهای ذکر شده را یکی از دلایل طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده‌ها و در نتیجه اطاله دادرسی در پرونده‌های قضایی‌ای که نیاز به نظر پزشکان قانونی دارد، عنوان و تصریح کرد: در صورت در اختیار داشتن امکاناتی مانند آزمایشگاه مجهز، پزشکان و کارکنان این مجموعه قادر به انجام امور هستند و سرعت بررسی پرونده‌ها افزایش خواهد یافت.

کاهش 7درصدی معاینات در سه ماهه اول امسال

«روندی» در خصوص آمار به ثبت رسیده این اداره‌کل در سه ماهه ابتدایی سال جاری نیز اظهار کرد: در بخش معاینات سرپایی میزان بروز نزاع 20 درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش داشته است؛ اما تعداد مصدوم‌های ناشی از تصادف 10 درصد افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: همچنین حوادث ناشی از کار در مقایسه با سه ماهه اول سال گذشته با 3 درصد کاهش همراه بوده است.

وی از کاهش 16 درصدی متوفیان ناشی از تصادف خبر داد و افزود: به طورکلی فوت‌شدگان ارجاع داده شده به این نهاد در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 18 درصد کاهش داشته است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان ایلام همچنین گفت: آمارها نشان می‌دهد در مجموع میزان معاینات سرپایی در ماه‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد امسال نسبت به همین ماه‌ها در سال گذشته 7 درصد کاهش داشته است. وی با ابراز تاسف از افزایش 10 درصدی خودکشی افزود: متاسفانه دیگرکشی‌ها مانند قتل نیز 71 درصد رشد را در مقایسه با سه ماه اول سال 91 نشان می‌دهد.

کاهش بروز خودکشی و قتل در سال 91

روندی در خصوص آمار سال گذشته این استان یادآور شد: 17 هزار و 818 مورد معاینه سرپایی در سال 91 انجام شد که در مقایسه با سال 90، 8درصد افزایش داشت. میزان نزاع به ثبت رسیده نیز 4 هزار و 674 مورد بوده است که نسبت به مدت مشابه در سال قبل از آن 13درصد افزایش را نشان می‌دهد. تعداد انجام معاینه به دلیل تصادف دو هزار و 602 مورد بوده که در مقایسه با سال 90، 11درصد افزایش داشته است. ثبت 364 پرونده به دلیل مصدومیت ناشی از حوادث کار و افزایش 16 درصدی آن به نسبت سال 90 از دیگر موارد آماری این نهاد است. مدیرکل پزشکی قانونی استان ایلام میزان بروز خودکشی و قتل را در سال 91 به ترتیب با 12 و 27 درصد کاهش به نسبت سال قبل از آن عنوان کرد.

وی یکی از مشکلات جدی این استان را آمار بالای خودسوزی افراد دانست و افزود: این موضوع اگرچه رو به کاهش است؛ اما در مقایسه با جمعیت استان وقوع آن زیاد است.
 


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/25948/تعریف-رده-حفاظتی-برای-پزشکی-قانونی/