نحوه ابطال سند رسمی

در صورتی که اسناد مالکیت، خدشه‎دار شوند یا نیاز به اصلاح آنها باشد، می‌توان آنها را به صورت قانونی ابطال و اصلاح کرد.

بر اساس قانون، در صورتی که اسناد مالکیت، خدشه‎دار شوند یا نیاز به اصلاح آنها باشد، می‌توان آنها را به صورت قانونی ابطال و اصلاح کرد.

ابطال و اصلاح سند مالکیت ممکن است بدون حکم دادگاه صورت گیرد که در این صورت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف است طبق درخواست مراجع قانونی، سند را باطل کند که در این صورت نیازی به حکم دادگاه نیست و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، خود وارد عمل می‌شود که مواردی مانند اصلاحات اراضی و تقسیم آنها از این جمله موارد هستند.

گاهی اوقات هم ابطال سند مالکیت توسط اداره ثبت انجام می‌شود. در این صورت فرد باید به اداره ثبت مراجعه کرده و بدون حکم دادگاه، اقدام به ابطال سند کند.

در ماده ۲۵ قانون ثبت اختیار ابطال یا اصلاح سند مالکیت به هیأت نظارت سپرده شده است و بر اساس این ماده چنانچه در اثر بی‌دقتی و اشتباه نویسنده در سند مالکیت و... اشتباهی رخ داده باشد، چنانچه ثبت دفتر املاک یا سند مالکیت، دارای مغایرت و مخالفت با سند رسمی باشد، چنانچه ثبت دفتر املاک یا سند مالکیت، دارای مغایرت و مخالف با حکم نهایی دادگاه باشد، چنانچه اشتباهاتی در جریان عملیات مقدماتی رخ دهد و در دفتر املاک نیز وارد شود و چنانچه اشتباهاتی در عملیات تفکیکی رخ داده و در دفتر املاک نیز وارد شود، در همه موارد مورد اشاره، شده اصلاح یا ابطال سند مالکیت در صلاحیت هیأت نظارت خواهد بود.

گاهی اوقات هم ابطال و اصلاح سند مالکیت با حکم دادگاه صالح است. هرگاه ملکی بر خلاف اصول قانونی به ثبت رسیده باشد، هرگاه در اسناد مالکیت تعارض وجود داشته باشد، در صورتی که سندی مخل حقوق دیگران باشد، در صورتی که سند مالکیت بر اساس اشتباه عملیات مقدماتی و ثبتی حاصل شود و درصورت اشتباه در عملیات تفکیک، رسیدگی در صلاحیت دادگاه خواهد بود.


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/182275/نحوه-ابطال-سند-رسمی/